Kuru İğne Nerelerde Uygulanır ?
Kuru İğne Nerelerde Uygulanır ? İMS nin ağrılı sendromların dışında da birçok kullanım alanı vardır. İMS çilt kırışıklıkları ve ciltte oluşmuş mikro çukurlukların tedavisinde kullanılabilir.
Hemiplejik hastaların omuz ve kalça sendromlarının tedavisinde rehabilitasyona olumlu katkısı olur. Nöropatilerin tedavisinde kısmen etkilidir. Eklem kontraktürlerinin tedavisinde, eklem hareket açıklığının artmasına yardımcı olur.
Kuru İğne Tedavisi (İMS) Hangi Hastalıkların Tedavisinde Uygulanmaktadır ?
- Baş ağrıları
- Boyun ve sırt ağrıları
- Donuk omuz (omuzun hareket kısıtlılığı) ve diğer omuz ağrıları
- Bel ağrısı
- Tenisçi dirseği ve golfçü dirseği
- Ağrılı kas spazmları
- Repetitif strain injurileri (Bilgisayar kullanımına bağlı ağrılar)
- Duruş bozukluğuna bağlı ağrılar
- Fibromiyaljide kısmen etkilidir
- Miyofasial ağrı sendromları
- Adduktor tendinit (Kasık çekmesi)
- Tendinitler (el, dirsek, omuz, topuk, kasık)
- Diz ağrısı (Kondromalazi patella)
- Kalça ağrıları (Adduktor spazm, kapsülit)
- Topuk ağrıları
- Siyataljiler
- Spor yaralanmaları ve rehabilitasyonu
- Çene eklemi ağrısı
- Whiplash yaralanmaları (Travma sonrası omurga ağrıları)
- Disk hastalıkları (bel, boyun, sırt)
Kuru İğne Tedavisi Kaç Seans Uygulanmaktadır ?
İMS yani kuru iğne tedavisinde seanslar hastalığa ve hastanın gidip gelme imkânına göre belirlenir. Haftada 1 veya 2 seans uygulamak en uygun olanıdır. Daha önce geçirilmiş bir cerrahi müdahale varsa yada ağrı çok kronikse seans araları daha sık ve seans sayısı fazla tutulmalıdır. İyileşmenin hızı hastalığın kronikliğine, yaygınlığına, ağrının şiddetine, daha önce operasyon geçirip geçirmemesine, nöropati olup olmamasına göre değişir. Seans sayısı 6-10 arasında değişmelidir. Bazen bu süre 15 seansa kadar çıkabilir. Hastalığın geçici alevlenmelerinde tek seanslık bir tekrar yeterli olabilir.
Kuru İğne Acıtır mı ? İMS Ağrılı Bir Yöntem midir ?
İMS tedavisinde kullanılan iğneler normal enjeksiyonda kullanılan mandrenli iğneler gibi değildir;
Son derece incedir. Deriyi geçerken acıyı en aza indirmek için bir kılavuz kullanılarak iğnenin hızlı batması sağlanabilir. Ayak tabanı, el gibi küçük kasların bulunduğu bölgelerde ağrı mümkündür, ancak diğer kaslara yapılan stimülasyonlar genellikle iyi tolere edilir. Eğer kaslar normalse genellikle ağrı duyulmaz.
Kas süpersensitif, aşırı kısalmışsa yani ciddi olarak problemli ise bir miktar ağrı duyulabilir. İğne ilk batırıldığında spazmlı kas tarafında sıkıca kavranır ve bu esnada özel bir ağrı duyulur. Kas kendini bırakınca ciddi bir rahatlama olur. Bazı hastalar ilk birkaç seansta uzun süren ağrılardan bahsederler, seans süresi arttıkça bu ağrılar kaybolur.
Siz de fikrinizi belirtin