Kuru İğne (IMS) Nedir ?

ims nedir , ims tedavisi , kuru iğne tedavisi acıtırmı , kuru iğne tedavisi nedir , kuru iğne seans ücretleri

Kuru İğne  Nedir ? IMS bir akupunktur değildir. Ağrı tedavisinde akupunkturdan daha etkilidir. IMS inatçı problemlerde bile kas kaynaklı ağrılar için en iyi tedavi yöntemidir. IMS kalıcı iyileşme sağlar. Kronik ağrılı hastalarda masaj, kaplıca, fizyoterapi gibi yöntemler de işe yarar, ancak bunların iyiliği kısa sürer, şikâyetler yeniden başlar. Kronik ağrılı pek çok hastada ağrıyı üreten en önemli sebep kaslardaki hasardır, kaslar kısalır, sertleşir, kalınlaşır ve dolaşımı bozulur.

Kaslarda bazı toksik maddeler birikir, kas iyi bir şekilde kasılamaz ve kemikleri, sinirleri sıkıştırır. Bu istenmeyen durum bazen haftalar, aylar, yıllarca devam eder. Fizik tedavi, masaj, ilaçlar, kaplıcalar hastanın problemine kısmen yardımcı olur. Ancak bu iyilik kısa sürer.

İMS de ise kas spazmı tamamen çözülür kas canlılığını yeniden kazanır, eklem hareket açıklığı artar, kuvvet düzelir. Seans sayısı ilerledikçe hastanın iyiliği artar. Kasta bir travma yada zedelenme varsa ve bu zedelenme yeterince büyükse, ağrı sinyalleri sempatik gangliyon yoluyla primer afferent nosiseptör refleksi (H) aktifleştirir. Bu durumda ağrı sakinleşeceği yerde daha da artar, bu mekanizmaya refleks ark adı verilir..

Refleks ark orijinal ağrının daha artmasına ve kronikleşmesine sebep olan bir mekanizmadır. Aynı zamanda kaslar hareket emrini veren motor sinirler sıkışır ve kaslar sürekli kasılı kalırsa, bazen refleks ark yıllar hatta 10 yıllar boyunca devam eder.

Kasılmış ve kısalmış kaslar yozlaşırlar ve içlerinde tetik nokta adı verilen nodüller oluşur, Kaslar lifleri kalınlaşır ve sertleşir, esneme kabiliyetini kaybeder. Dolaşın bozukluğundan dolayı buradaki metabolitler (artık maddeler) kası daha ağrılı ve sert hale getirir. Zamanla kas liflerinin bir kısmı canlılığını kaybeder ve patolojik bir nedbe dokusu oluşur, ağrı devam eder.

Kuru İğne Nedir , Kuru İğne (İMS) bütün bunları nasıl durdurur?

  • Kasılmış kas iğne ile hemen gevşer ve boyu uzar.
  • İğnenin batırılması refleks arkı kırar
  • Kasılmış kas hasar görmüş kastır. Spazm kas içindeki kan akımını azaltır. Bu durumda kasa daha az oksijen ve kan gider. Kas fibrilleri ölür ve yerine fibrotik nedbe dokusu oluşur. Bu kası daha sert ve kaba hale getirir.
  • İğnenin etkisiyle kas lifleri ayrılır, kasa kan ve besleyici madde akışı sağlanır. Fibrotik birikimler uzaklaşır ve kas iyileşmeye başlar.